Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Vitamiineilla on väliä

Environ (Kuva: Karl Ludwig Oy)Environ® eroaa muista tuotteista, koska se ei ole vain ihon kosteuttaja, joita 99 % markkinoilla olevista tuotteista on. Menestyksemme perustuu Environ® -käyttäjien saavuttamiin tuloksiin.

Retinoli on päivän sana

Kosmetiikassa käytettävä A-vitamiinin alkoholimuoto retinoli on jälleen noussut julkisuuteen ryppyjä ja aurinkovaurioita korjaavana ja estävänä ihmeaineena, vaikka asia on ollut tunnettu jo 50-luvulta lähtien. Ongelma retinolin käytössä on, että se suurina pitoisuuksina ärsyttää ihoa ja herkistää ihon auringolle samoin kuin tretinoiini, A-vitamiinin happo, jota saa vain reseptillä.

Kaikilla retinoideilla eli A-vitamiinin kemiallisilla muodoilla saadaan tuloksia aikaan, kunhan pitoisuudet ovat tarpeeksi suuria. Ns. kuluttajakosmetiikan A-vitamiini- ja antioksidanttipitoisuudet ovat melko pieniä, joten niiden hyöty iholle jää vähäiseksi.

Helpoin ja ihoystävällisin A-vitamiinimuoto on retinyylipalmitaatti, joka on A-vitamiinin varastomuoto ihossa. Myös retinoli muuttuu retinyylipalmitaatiksi varastoituessaan ihoon. Retinyylipalmitaatti suojaa ihoa luonnostaan ja yhdessä antioksidanttien (C- ja E-vitamiinin sekä beetakaroteenin) kanssa se antaa Environ® AVST -voiteessa n. 20 suojakertoimen, mutta ei estä tärkeää D-vitamiinin muodostumista iholla.

Koska ihomme menettää päivittäin A-vitamiinia UV-säteilyn ja muiden vapaiden radikaalien vaikutuksesta, meidän tulee korvata menetetyt vitamiinit vähintään kerran vuorokaudessa lisäämällä paikallisesti A-vitamiinia ja antioksidantteja iholle.

D-vitamiini, toinen elintärkeä vitamiini soluillemme

Huoli ihosyövistä ja auringon haitoista ihoon on saanut ihmiset välttämään aurinkoa ja käyttämään korkeita suojakertoimia, jotka estävät UVB-säteiden vaikutuksen. Tästä huolimatta melanooma ja muut ihosyövät lisääntyvät jatkuvasti.

UVB-säteet saavat ihossa D3-vitamiinin tuotannon käyntiin. Näitä polttavia säteitä saamme klo 11–15 välillä, jolloin meitä kehotetaan pysymään pois auringosta. Tarvitsemme 15-20 minuuttia suoraa aurinkoa ainakin kasvoille, kaulalle ja käsivarsille Dvitamiinin tuotannon varmistamiseksi. Tämän jälkeen meidän tulee lisätä vaatetusta, käyttää aurinkovoidetta tai hakeutua varjoon.

Kun iho alkaa punoittaa ja palaa, D-vitamiinin esiaste tuhoutuu. Ihon palaminen on todellinen saamamme varoitus liiasta UV-säteilyannoksesta. Liian korkeat suojakertoimet estävät meitä tuntemasta ihon palamista ja oleilemme auringossa pidempään kuin pitäisi. Environ® RAD-aurinkovoide sisältää "vain" 15 suojakertoimen, joka ei estä palamisen tunnetta ihossa. Samalla voiteen sisältämät antioksidantit, C- ja E-vitamiini sekä beetakaroteeni, antavat luonnollista suojaa liiallista säteilyä vastaan.

Koska emme välttämättä saa päivittäistä aurinkoannostamme D-vitamiinin muodostumiseen, meidän tulee syödä D-vitamiinilisää ympäri vuoden. Sekä A- että D-vitamiini ylläpitävät normaaleja solutoimintoja ja estävät syöpäsolujen syntyä. D-vitamiinin puutos lisää riskiä sairastua eri syöpiin, mm. rinta-, eturauhas- ja ihosyöpiin. Osalla melanoomaan sairastuneista on todettu myös geneettinen virhe, joka estää D-vitamiinin suojaavan roolin soluissa.

Ehkäistään vauriot jo ennen kuin ne ehtivät syntyä

Paras ikä aloittaa aurinkovaurioiden ehkäisy A-vitamiinilla ja antioksidanteilla on n. 6 kuukauden iässä tai silloin, kun vauva viedään ensimmäisen kerran aurinkoon. Lapsen iho kestää suurempia pitoisuuksia A-vitamiinia kuin aurinkovaurioinen aikuisen iho, joka saattaa reagoida ihoärsytyksenä pieniinkin A-vitamiinimääriin. Lapsen nk. Avitamiinireseptorit eli vastaanottimet soluissa vielä toimivat, kun taas krooninen Avitamiinipuutos ihossa laiskistaa reseptorit toimimasta ja aikuisen iho "pelästyy" vitamiinimäärää. Tämän vuoksi Environ® A-vitamiinihoito aloitetaan miedolla voiteella ja iho totutetaan eli siedätetään asteittain suurempiin pitoisuuksiin.

Koska elinikäodotukset pitenevät jatkuvasti, miksi emme alkaisi hoitaa ihon terveyttä jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta lapsillamme ja nuorillamme olisi terve, kaunis iho loppuelämäksi…

Minna Heikkilä
Environ® -ihonhoitosarjan maahantuoja
Karl Ludwig Oy

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Artikkelit Artikkelit Vitamiineilla on väliä