Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

TY: Silmäripsien värjääminen ammattikäytössä sallittua myös jatkossa

Silmäripsien värjäämistä Lontoon Professional Beauty messuilla vuonna 2012.Silmäripsien värjääminen ammattikäytössä on sallittua myös jatkossa. Euroopan komission riippumaton tiedekomitea (SCCS) on todennut ripsien värjäämisen tietyillä hapettavilla hiusväriaineilla turvalliseksi. Näitä väriaineita sisältäviä tuotteita saa käyttää kyseisiin tarkoituksiin myös uuden EU:n kosmetiikka-asetuksen aikana.

Tämän hetken kosmetiikkalainsäädännön mukaan hapettavia hiusväriaineita sisältäviä tuotteita saa käyttää hiusten värjäämisen lisäksi ammattikäytössä myös ripsien ja kulmien värjäämiseen. Kosmetiikkaa koskeva lainsäädäntö kuitenkin muuttuu 11.7, kun EU:ssa aletaan kokonaisuudessaan soveltaa kosmetiikka-asetusta. Lainsäädännön siirtymäaikana on ollut epäselvää, saako jatkossa hapettavilla hiusväriaineilla värjätä ammattikäytössä myös ripsiä.

Euroopan komission kosmetiikkakomitea on 26.6.2013 äänestänyt, että näiden aineiden ammattikäyttö sallitaan myös uuden lainsäädännön aikana. Komission tiedekomitea on aiemmin todennut, että ammattilaiset voivat jatkossakin turvallisesti käyttää silmäripsien värjäykseen tarkoitetuissa valmisteissa tiettyjä turvalliseksi todettuja hapettavia hiusväriaineita.

Hiusväriaineiden käyttöä säädellään kosmetiikka-asetuksen liitteessä III (rajoituksin sallitut aineet). Tässä liitteessä tullaan myös listaamaan ne hapettavat hiusväriaineet, joita saa käyttää silmäripsien värjäämiseen. Sallittuja hapettavia hiusväriaineita ripsien värjäämiseen tarkoitetuissa valmisteissa ovat:

 • p-Phenylenediamine
 • Resorcinol
 • 6-Methoxy-2-Methylamino-3-Aminopyridine HCl
 • m-Aminophenol
 • 2-Methyl-5-Hydroxyethyl Aminophenol
 • 4-Amino-2-Hydroxytoluene
 • 2,4-Diaminophenoxyethanol HCl
 • 4-Amino-m-Cresol
 • 2-Amino-4-Hydroxyethylaminoanisole
 • 2,6-Diaminopyridine sekä
 • vetyperoksidi 2 prosentin pitoisuudella (pitoisuus eri kuin hiusvärivalmisteissa).

Lainsäädäntö velvoittaa merkitsemään näihin tuotteisiin myös uusia varoitusmerkintöjä, joiden pitää olla pakkauksissa 11.7.2014 lähtien. Yksi uusi varoitus on mm. "tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille". Kuluttajakäytössä näiden aineiden käyttäminen ripsien värjäämiseen on kielletty.

Lähde: Teknokemian Yhdistys ry

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala TY: Silmäripsien värjääminen ammattikäytössä sallittua myös jatkossa