Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Parabeenien turvallisuus varmistettu uudelleen

Parabeenien rakennekuva, jossa R viittaa alkyyliryhmäänParabeenit, kiistanalaiset säilöntäaineet ihonhoitotuotteissa, on todettu turvalliseksi yli 35 vuotta kosmetiikkatuotteita tutkineen yhdysvaltalaisen Cosmetic Ingredient Review yhteisön asiantuntijapaneelin analyysissä toissaviikolla. Yhdysvaltalaiseen Personal Care Products Council (PCPC) kauppaliittoon kuuluva paneeli vakuutteli, että parabeenit eivät ole kosmetiikkatuotteissa sallituissa määrissä käytettynä terveydelle vaarallisia.

Halyna Breslawec, PCPC:n johtava tutkija sanoi: "Kosmetiikkateollisuus on virallisesti pyytänyt, että CIR tutkisi uudelleen parabeenien käytön turvallisuutta kosmetiikassa, ja voimme nyt tyytyväisenä todeta, että paneeli on tämän tehnyt ja vahvistanut aineosien olevan turvallisia." Hän lisäsi vielä: "Tosiaan, joulukuussa 2011 PCPC pyysi, että CIR tutkisi aikaisemman analyysinsä uudelleen, kahden viimeaikaisen EU:n tieteellisen komitean (SCCS) mielipiteen valossa. SCCS päätyi tulokseen, että jotkin parabeenit ovat turvallisia nykyisillä käyttömäärillä (metyyliparabeeni ja etyyliparabeeni), mutta muiden käyttömääriä on vähennettävä (butyyliparabeeni ja propyyliparabeeni)."

Parabeenit yhdistettiin ensimmäisen kerran syöpään kun rintasyöpäkasvaimessa oli havaittu pieniä määriä parabeeneja. Kuitenkin näitä tutkimuksia, joissa löydökset yhdistettiin deodorantin tai kosmetiikkaan käyttöön ovat laajasti aiheuttaneet kritiikkiä ja ovat nykyään todettu valheellisiksi.

LÄHDE: Cosmetics International

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Parabeenien turvallisuus varmistettu uudelleen