Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kosmetiikkamarkkinat Suomessa jatkavat kasvuaan

 

Kosmetiikkamarkkinat Suomessa jatkavat kasvuaan.Vuonna 2012 teknokemian alan kokonaismarkkinat kasvoivat Suomessa 2 %. Kaikilla sektoreilla saavutettiin kasvua. Alan tuotteisiin kuuluvat sekä kuluttajille että ammattikäyttöön tarkoitetut kosmetiikka- ja hygieniatuotteet sekä pesu-, puhdistus- ja hoitoaineet.

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden kokonaismyynti kasvoi lähes 2 %. Eniten myynti nousi parfyymit ja tuoksut -tuoteryhmässä (7 %). Lisäksi ihonhoito- sekä hygieniatuotteiden myynnit kasvoivat 2 % ja värikosmetiikan myynti nousi 1 %. Myös hiustenhoitokategorian kehitys oli positiivista. Kosmetiikan myynnin kehitys näkyy erityisesti erikoisjakelukanavissa. Apteekkikosmetiikan myynti kasvoi lähes 7 % ja selektiivisen kosmetiikan 4 %. Apteekkikosmetiikan myynti keskittyy erityisesti ihonhoitoon, jossa myynti kasvoi 6 %. Selektiivisen kosmetiikan myynnin veturina toimivat tuoksut ja parfyymit 13 % kasvulla. Keskiverto suomalainen käyttää rahaa kosmetiikkaan vuodessa arviolta noin 170 euroa.

Kodin pesu- ja puhdistusaineiden myynti kasvoi 2 %. Näihin tuotteisiin kuuluvat tekstiilien pesu- ja puhdistusaineet, astianpesuaineet sekä kodin puhdistus- ja hoitoaineet. Myynnin kehitys vaihteli tuoteryhmittäin 1 - 3 % välillä. Kodin pesu- ja puhdistusaineisiin suomalainen käyttää keskimäärin noin 43 euroa vuodessa.

Laitosten ja teollisuuden pesu- ja puhdistusaineiden myynti kehittyi positiivisesti monen heikomman vuoden jälkeen. Nämä markkinat kasvoivat 1 %.

Koko teknokemian kokonaismarkkina-arvo 2012 oli 626,3 miljoonaa euroa, josta kosmetiikan osuus oli 67 %, kodin pesu- ja puhdistusaineiden 17 %, laitosten ja teollisuuden pesu- ja puhdistusaineiden 12 % sekä muiden teknokemian valmisteiden 5 %. Luvut perustuvat Teknokemian Yhdistys ry:n (TY) jäsenyritysten ilmoittamiin lukuihin, joiden arvoperustana on kotimaan myynti asiakkaalle ilman arvonlisäveroa. Teknokemian Yhdistyksen jäsenyritykset kattavat noin 90 % koko alan markkinoista.

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Sari Karjomaa, Teknokemian Yhdistys ry, puh. 09 1728 4335
Asiantuntija Eeva-Mari Karine, Teknokemian Yhdistys ry, puh. 09 1728 4336
http://www.teknokem.fi/tilastotietoa

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Kosmetiikkamarkkinat Suomessa jatkavat kasvuaan