Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

VM:n ehdotus toisi huojennusta kauneudenhoitoalalle

Valtiovarainministeriössä laaditun mallin mukaan kaikki arvonlisäverot tasattaisiin 22 prosenttiin, kerrotaan Yleisradion uutisessa. ALV-kannan pudotus kaksi prosenttiyksikköä nykyisestä toisi huojennusta mm. kauneushoitoloissa tarjottavien palveluiden ja tuotteiden verotukseen.

Valtiovarainministeriön mukaan yhteen arvonlisäveroprosenttiin siirtyminen olisi osalääke talouden ongelmiin. Strategiassa on laadittu laskelmat sen mukaan, että yleistä arvonlisäprosenttia laskettaisiin kahdella prosentilla 22 prosenttiin. Samalla kaikki arvonlisäprosentit nostettaisiin 22:een. Kauneudenhoitoloissa myytäviin tuotteisiin sekä yrityksissä tarjottaviin palveluihin sovelletaan nykyisin 24 prosentin arvonlisäverokantaa.

Laskelman mukaan muutos kasvattaisi valtion verotuloja vajaalla 1,2 miljardilla eurolla ja kasvattaisi lievästi tuloeroja. Hintojen nousun aiheuttamaa tuloerojen kasvua lieventäisivät alimpien tuloluokkien indeksikorotukset.

Lähde: Yle Uutiset

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa VM:n ehdotus toisi huojennusta kauneudenhoitoalalle