Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Mäkisalo-Ropponen (sd) vaatii hallitusta puuttumaan rakennekynsiin

Mäkisalo-Ropponen (sd) vaatii hallitusta puuttumaan rakennekynsiinHallitukselle on jätetty kansanedustaja ja terveystieteiden tohtori Merja Mäkisalo-Ropposen (sd) puolelta kirjallinen kysymys siitä, kuinka hallitus aikoo toimia villinä rehottavan rakennekynsi- ja ripsipidennysbisneksen saamiseksi tarkemman kontrollin alle Suomessa.

Mäkisalo-Ropposen mukaan rakennekynsien ja ripsienpidennysten suosio on lisääntynyt selvästi viime vuosina samoin kuin niiden tuomat terveyshaitat, kuten allergiset reaktiot, jotka saattavat olla jopa hengenvaarallisia.

"Mihin toimenpiteisiin ryhdytään, jotta rakennekynsien ja ripsipidennyksien aiheuttamia terveysriskejä vähennetään, niiden tekijöiltä vaaditaan riittävä pätevyys ja toiminta saatetaan luvanvaraiseksi?", kysyy Mäkisalo-Ropponen.

Tekijöiden turvallisuus on myös huolenaihe

"Ongelmaa lisää se, että tekijöillä ei välttämättä ole riittävää koulutusta- tai lainkaan koulutusta, eivätkä mahdolliset pikakurssitkaan tarjoa riittävästi tietoa rakennekynsien ja ripsienpidennysten teossa käytettävistä aineista ja suojatoimenpiteistä."

Ropponen-Mäkisalo peräänkuuluttaa säätelyn lisäksi myös lisää koulutusta ja luvanvaraisuutta rakennekynsien ja ripsien valmistamiseen.

Kirjallinen kysymys on luettavissa täältä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Mäkisalo-Ropponen (sd) vaatii hallitusta puuttumaan rakennekynsiin