Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

UV-valolaitteiden syöpäriski tutkittu

Kynsihoidoissa käytettyjen UV-valolaitteiden syöpäriski on tutkittuYhdysvaltalainen tutkijaryhmä on tullut päätökseen etteivät kynsitöissä käytetyt UV-valolaitteet aiheuta varsinaista syöpäriskiä. Tuoreen tutkimuksen mukaan vaatisi jopa 250 vuotta viikottaista altistumista UV-valolle, jotta kynsitöissä käytetyt UV-valolaitteet kohottaisivat syöpäriskiä.

Tutkijat Alina Markova Massachussetts General Hospital -sairaalasta ja Martin Weinstock Brownin yliopistosta mittasivat ihosyövän riskiä käyttämällä tutkimuksessa kolmea kauneushoitoloissa tyypillisesti käytettyä kynsien kuivattamiseen tarkoitettua UV-valolaitetta. Tutkijat laskivat, että 10 minuutin viikottaisella altistumisella UV-säteilylle kyseisillä laitteilla vaatisi jopa 13 tuhannesta 40 tuhanteen hoitokertaan eli veisi jopa 250 vuotta ennen kuin säteilylle altistuminen kohottaisi edes minimaalisesti ihosyöpäriskiä.

Tuoreet tutkimustulokset ovat ristiriitaiset vuoden 2009 vastaavanlaiseen tutkimukseen nähden, jossa todettiin kynsitöissä käytettyjen valolaitteiden aiheuttavan merkittävän ihosyöpäriskin ja niiden altistavan ihmisen yhtä suurelle UV-säteilylle kuin solariumia käytettäessä. Markovan mukaan vuoden 2009 tutkimuksessa mm. säteilymäärän laskennassa on käytetty väärää menetelmää. Uudessa tutkimuksessa Markovan mukaan säteilyä mitattiin kolmenlaisella UV-valolaitteella, joista yhdessä oli neljä 9W fluoresoivaa loisteputkea, yhdessä yksi 9W fluoresoiva polttimo ja yhdessä kuusi 1W LED-valoa.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Investigative Dermatology lehdessä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kynnet UV-valolaitteiden syöpäriski tutkittu