Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

RevitaLash Advanced ripsien hoitotuote on vedetty pois markkinoilta USA:ssa.

Kalifornian osavaltion alin oikeusaste on heinäkuussa päättyneessä oikeuskäsittelyssä tuominnut RevitaLash Advanced ripsienhoitoaineen olevan lääkeaine eikä normaali reseptivapaa kosmeettinen tuote. Oikeuden päätöksestä huolimatta Athena Cosmetics, RevitaLash tuotteiden valmistaja, on ilmoittanut ettei jälleenmyyjien tarvitse lopettaa tuotteen myyntiä.

Oikeuskanne oli lähtöisin Latisse tuotteen valmistajalta ja myyjältä Allergan Inc. yhtiöltä. Latisse on Yhdysvalloissa reseptillä myytävä bimatoprostia sisältävä lääkeaine, jolla hoidetaan ripsien kasvun puutetta. Athena Cosmetics on ilmaissut olevansa voimakkaasti oikeuden päätöstä vastaan ja aikoo jatkaa oikeuksiensa puolustamista. Yhtiöllä on täysi usko siihen, että Kalifornian osavaltion antama oikeuden päätös tullaan kumoamaan lähitulevaisuudessa ja kaikkien RevitaLash-tuotteiden jakelu voi jatkua normaalisti. Yhtiö tekeekin nyt kaikkensa saadakseen USA:n markkinat pian takaisin normaaliin tilaan. Kuitenkin varotoimena Athena on päättänyt keskeyttää RevitaLash Advanced ripsienhoitoaineen jakelun Yhdysvalloissa väliaikaisesti.

RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner (Kuva: RevitaLash.com)RevitaLash tuotteiden Suomen maahantuojan Fenix Beauty Oy:n toimitusjohtaja Marjo Fischer kommentoi aihetta Komedolle seuraavasti: ”Saman kemiallisen koostumuksen sisältäviä RevitaBrowta tai Hair by RevitaLashiä ei kuitenkaan todettu lääkeaineiksi samassa oikeudenkäynnissä.

Yhdysvalloissa jatketaan siis kulmakarvoille tarkoitetun RevitaBrown, hiuksille tarkoitetun Hair by RevitaLashin, sekä kaikkien muiden RevitaLash-tuotteiden myyntiä normaalisti.

Oikeustaistelu aiheen ympärillä on jatkunut vuosia

Allergan on tällä hetkellä Yhdysvalloissa ainoa FDA-hyväksytty karvankasvua stimuloivan prostaglandiinin ainesosia (bimatoprost 0,03%) sisältävän tuotteen valmistaja. Yhdysvalloissa tuote vaatii aina maan elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksynnän, mikäli jokin sen ainesosista on todettu lääkeaineeksi ja kun suurin osa ripsienhoitoaineista ei sisällä lääkeaineeksi luokiteltua bimatoprostia, ei niiden ole tarvinnut myöskään FDA-hyväksyntää hakea. Allerganilta lähtöisin olevat oikeustaistelut ovat olleet Yhdysvalloissa käynnissä jo vuodesta 2007 saakka, jolloin yhtiö nosti kanteen Athena Cosmeticsin sekä lukuisia muita ripsiravinteita valmistavia yhtiöitä vastaan, syyttäen näitä hoitomenetelmäpatentin sekä Kalifornian markkinointisäädöksien rikkomisesta.

Allergan perustaa kanteensa kilpailijoidensa vanhoihin markkinointimateriaaleihin sekä patenttiin, joka Allerganilla yrityksen oman käsityksen mukaan oli ensin. RevitaLash on kuitenkin ensimmäisen kerran tullut USA:n markkinoille 2006, Latissen seuratessa perässä vasta 2008. Oikeuden päätös perustuu lakiteknisiin muodollisuuksiin ja vanhojen markkinointimateriaalien sanamuotoihin. Oikeuden päätöksellä ei ole mitään tekemistä itse tuotteen sisällön tai tuoteturvallisuuden kanssa”, Marjo Fischer toteaa.

Tapauksella ei vaikutusta Suomen markkinoihin

Komedon haastattelema toimitusjohtaja Fischer rauhoittelee tuotteen käyttäjiä; ”Väliaikainen myyntikatkos USA:ssa ei vaikuta RevitaLash-tuotteiden myyntiin tai jakeluun kansainvälisesti millään tavalla. Kaikkia RevitaLash tuotteita on ja tulee jatkossakin olemaan myös Suomen markkinoilla normaalisti” ja jatkaa vielä ”RevitaLashin käyttäjät voivat jatkaa tuotteidensa käyttöä rauhallisin mielin. RevitaLash-tuotteet ovat tutkittuja ja täysin turvallisia käyttää edelleen. RevitaLash Advanced ei sisällä lainkaan lääkeaineeksi luokiteltavaa bimatoprostia eikä mitään muitakaan lääkeaineita. Tuotteen valmistaja Athena Cosmetics vakuuttaa tuotteen edelleen olevan 100%:sti kosmeettinen tuote”.

Fenix Beauty Oy:n maahantuomia RevitaLash tuotteita jälleenmyy Suomessa noin neljäsataa yritystä.

Komedo.fi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat RevitaLash Advanced ripsien hoitotuote on vedetty pois markkinoilta USA:ssa.