Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Useita ripsiseerumivalmisteita kielletty Ruotsissa

Useita ripsiseerumivalmisteita kielletty RuotsissaRuotsin lääkevirasto Läkemedelsverket kielsi aiemmin Isopropyl Cloprostenatea prostaglandiinijohdannaista sisältävien NeuLash, Neuveau Brow sekä Rapidlash tuotteiden myynnin. Maanantaina lääkevirasto kasvatti kieltolistaansa, jonka johdosta yhteensä kuusi eri valmistetta on nyt myyntikiellossa.

Myyntikielto ei kosketa ainoastaan ripsiseerumeita, sillä Läkemedelsverket on kieltänyt nimenomaan tiettyjen vaikuttavia aineita sisältävien tuotteiden myynnin kosmetiikkana. Kiellettyjen joukossa on siis ripsiseerumien lisäksi kaksi kulmakarvojen ja yksi hiusten hoitotuote. Tällä hetkellä kielletyt valmisteet ovat (suluissa kiellon syynä oleva vaikuttava aine):

  • NeuLash (Isopropyl Cloprostenate)
  • Neuveau Brow (Isopropyl Cloprostenate)
  • RapidLash (Isopropyl Cloprostenate)
  • RevitaLash Advanced (Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide)
  • RevitaBrow Advanced (Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide)
  • Advanded Hair by RevitaLash (Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide)

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta kommentoidaan naapurimaan kieltoihin liittyen, että tuotteet saatetaan kieltää myös Suomessa, jos valmistaja ei muuta tuotteiden koostumusta.

Prostaglandiinijohdannaisten sivuvaikutuksiksi on tällä hetkellä todettu aiheuttavan mm. ripsien liikakasvua, silmien ärsytystä, punaisuutta sekä silmän värikalvon tummentumista. Fimea jatkaa syksyllä aloittamiansa tutkimuksia ripsiseerumien mahdollisesta myyntirajoituksista Suomessa. Aiheesta kerrottiin aiemmin täällä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Useita ripsiseerumivalmisteita kielletty Ruotsissa